De lijst met huidaandoeningen waarmee je  te maken kan krijgen, is helaas lang.

Acne is wellicht een van de bekendste. Vaak is deze aandoening ook met kleding aan, duidelijk zichtbaar (in het gezicht). Maar acne komt ook op het lichaam voor (rug, schouders). Acne is niet altijd snel te behandelen.

Acne heeft een aantal oorzaken, welke eerst moeten worden onderzocht. Grondig onderzoek,  deskundige behandeling en een reële doelstelling in samenspraak met de cliënt, wordt gekozen voor een behandelplan.

Hierdoor worden de oorzaken van de aandoening aangepakt. Meestal wordt in het behandelplan een leefstijladvies gegeven.

Voor jongeren hanteer ik een speciaal tarief.

TIPS

Meer talgvorming kan verminderen door genoeg te slapen. Als u  te weinig slaapt verhoogt de cortisol- en cytokine aanmaak ,welke de bloedsuikerspiegel verhoogt vervolgens de talgklieren in de huid stimuleert en ontstekingen veroorzaakt.

De mineralen zink, selenium en magnesium verminderen acne met ontsteking en bevorderen de wondgenezing.

Selenium helpt het lichaam vitamine E te verwerken. Deze mineralen zijn tevens sterke antioxidanten. Alfa-linoleenzuur is familie van de omega 3 (in lijnzaad en walnoten) vermindert ontstekingen in het lichaam.

Er moet wel voldoende vitamine C en B6 eb B2 aanwezig zijn .Tevens wordt over-stimulering van de talgklieren gecorrigeerd.

De vitamine B12 (cobalamine) helpt ook tegen huidontstekingen en eczeem. Onze gehanteerde B 12 tekort begint bij een waarde lager dan 125.

Magnesiumolie kan naast een kleipeeling gebruikt om de huidschilfers op een zachte manier te verwijderen.

 

  • Bij ons zijn genoemde voedingssupplementen ook te verkrijgen.  
  • Check door meting via Raymedy hier uw maag/darmstelsel en hormonen /vitamines op storende micro-organismen of uitwerking op de huid.