De Hammam Behandeling van Morjana

Het reinigingsritueel neemt je even mee naar het hart van de Oriënt en zijn mysteries. Eeuwenoude tradities worden daar doorgegeven. De Hammam is een intensieve reiniging die in het Midden-Oosten in badhuizen wordt gegeven aan mannen en vrouwen.

Haman ritueel

Er wordt in de salon ingezeept met zwarte olijfzeep of aangevuld met geurende eucalyptus. De huid wordt met de kessa (handschoen) gescrubd met Arganschilletjes met sinaasappel, amber en/of honing.

Heerlijke geuren beginnen vrij te komen in de warme ruimte. Vervolgens wordt een schuimzak gevuld met de olijfzeep en volledig bedekt met schuim, welke wordt in gemasseerd. De planten ghasoul , welke mineralen bevat, ontgift als een pakking op uw rug en/of lichaam..

Na ongeveer 10 minuten wordt de pakking verwijderd. Uw ,,schone huid ” kan nu de arganolie verrijkt met geuren als jasmijn, verveine, exotische vruchten  of amber uw huid voeden en heerlijk zacht laten aanvoelen. Een lichte massage wordt uitgevoerd. Uw huid zal u dankbaar zijn, tevens komt u als herboren uit de salon..

Arganolie:

Zwarte zeep met of zonder eucalyptus

Argan olie komt uit de vruchten van de arganboom. Zij lijken op olijven en zijn alleen in het zuiden van Marokko te vinden. De berberbevolking daar onttrekt de olie uit de noot.

De verbeterende, voedende en regenererende eigenschappen van deze olie zijn erg weldadig voor het hele gezicht en lichaam.